Skip to content

Nåede lige islagkagen…

april 9, 2013

Iphone 481Iphone 480

Iphone 479Iphone 478

 

 

Iphone 482Iphone 483

Sikke en dag.. Er helt kvæstet… Mødte kl. 7 i morges, for at kunne nå at lave maden færdig til børnene kl. 10.45. De skulle have hjerter i flødesovs, og det tager jo lige nogle timer at lave.

Efter job var på cafe med en god kollega, det var virkelig lækkert, bare at sidde ned lidt.

Så i Lidl og handle, da vi skal holde fødselsdag i morgen. Kunne virkelig mærke, at jeg har haft et par stresset dage, for selvom jeg havde seddel med, kunne jeg ikke koncentrere med til, at købe alt på sedlen. Så manden måtte ned og handle igen senere…(det var en meget lang seddel)…

Endelig hjemme og lave mad. Laks fra igår, fint snittet spidskål, broccoli, 1/2 avokado og skyr. Nemt og lækkert.

Nåede lige at smide en daimislagkage i fryseren til i morgen, inden jeg fik kastet mig i seng kl. 19.

Damislagkage:

8 personer.

Mandelmarengsbund:

• 150 g mandler

• 2½ dl flormelis

• 1 tsk. bagepulver

• 4 æggehvider

• Springform (24 cm i diameter) eller foliebakker

• bagepapir i formen

Daim-is:

• ¾ dl sukker

• 4 æggeblommer, pasteuriserede

• 3 dl piskefløde

• 1 dobbelt Daim

• 1/2 vaniljestang

Pynt:

• 1 Daim (enkelt)

1. Mandelmarengsbund: Tænd ovnen på 175°.

2. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.

3. Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.

4. Daim-is: Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.

5. Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.

6. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Drys med hakkede mandler. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer.

7. Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering.

Advertisements

From → Islagkage

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

LCHFFER

Tanker og oplevelser omkring LCHF livsstil

Helse Matilde

En blog om mad, kager og krea..

eASYbAKED

a collection of recipes

Cloud Nine Weddings

Ideas for weddings, parties, interior and life ..

Verden og tærten

En blog om mad, kager og krea..

Min Kage

En blog om mad, kager og krea..

Himmelske kager

En blog om mad, kager og krea..

cookvalley - tanker om mad

En blog om mad, kager og krea..

Coco & Co

En blog om mad, kager og krea..

Clausmeyer.dk - Blog

En blog om mad, kager og krea..

En blog om mad, kager og krea..

Camilla & Katrines Køkkenkalas

En blog om mad, kager og krea..

Cakeateer

En blog om mad, kager og krea..

BRØDET

En blog om mad, kager og krea..

Bageglad

Madblog med nemme og gode opskrifter

Velkommen til Kageeventyr

En blog om mad, kager og krea..

%d bloggers like this: